Nyheter

Materialet kommer från våra medlemsföretag

Stockholm 2018-01-19

Diva 24 SC, ger båtlivet nya möjligheter

Diva 24 SC, ger båtlivet nya möjligheter

Diva 24 DC har blivit en succé. Optimerad för komfortabel dagsegling med övernattningsmöjligheter har hon haft stora försäljningsframgångar. Vi har förutom till Sverige levererat båtar till Schweiz, Österrike, Tyskland, Spanien, Norge och Finland.

Diva 24 SC en ny båt i vår 7-serie. Båten har samma "plattform" som familjeseglaren Campus 7.4 och dagseglaren Diva 24 DC. Grunden har bevisat sina fina seglingsegenskaper på kappsegling redan i familjeversioner. Nu presenterar vi en sportigare version optimerad för utbildning, fart och aktiv segling. Genom sin lätthanterlighet på vanlig trailer är båten optimal för seglarskolor och event. Med bekväm sittbrunn och kojplatser för 4 blir hon också en minicruiser med den grunda viken för sig själv och enkelt trailerbar till nya upplevelser.

Läs mer »

Stockholm 2018-01-19

Nya Bavaria C45 - Skapa din egen drömbåt

Nya Bavaria C45 - Skapa din egen drömbåt

Nya C45 introducerar en mängd funktioner och finesser som tidigare varit förbehållna superyachts. Med en avancerad konstruktion och tillverkning, smarta tekniska lösningar och mer fokus på bekväm och snabb segling ger C45 mervärden som aldrig tidigare.

C45 har ett antal funktioner som ger den en särställning i klassen. Båten har klassens största sittbrunn, klassens största pentry, möjlighet till 5 hytter, avancerad Vacutech-tillverkning och man sköter alla båtens system enkelt från en plotter eller smartphone. Därtill möjlighet till jollegarage i aktern.

Läs mer »

Stockholm 2018-01-19

Diva 34 SC, familjebåt för fartsugna

Diva 34 SC, familjebåt för fartsugna

Diva 34 SC har lovprisats av internationell fackpress på ett sätt som aldrig tidigare skett.

Målet med utvecklingen av vår nya båt på 34 fot är att skapa en båt som kan mäta sig med de allra snabbaste under kappsegling men samtidigt bjuda familjen på komfortabel semestersegling. När det gäller komfort för familjeseglingen har inget sparats. Nya lösningar ger rymd och funktionalitet som i betydligt större båtar. Båten innehåller alla funktioner för bekväm och trivsam familjesegling. Stor förpik med känsla av "owners cabin". En salong med rymdkänsla och gott om plats för 6 personer runt bordet. Stort våtrum. Stort pentry. Akterutrymmen med rymd och valmöjligheter. Här skall en familj trivas under långa sköna semesterseglingar.

Läs mer »

Stockholm 2015-11-13

16:e fria ARC-supporten för Hallberg-Rassybåtar

16:e fria ARC-supporten för Hallberg-Rassybåtar

För 16:e året i rad tillhandahåller Hallberg-Rassy gratis ARC-support för Hallberg-Rassybåtar.

Supporten omfattar inspektion av viktiga komponenter inför atlantseglingen och nyttiga tips ges. Hallberg-Rassys support kommer att finnas på plats på Gran Canaria från söndagen den 15 november till fredagen den 20 november 2015.

ARC står för Atlantic Rally for Cruisers och seglas från Gran Canaria till St Lucia i Karibien. Förra året vann en Hallberg-Rassy 37 ARC+ totalt. I år medverkar elva Hallberg-Rassybåtar i ARC och ARC+ från 31 till 54 fot.

Alla deltagande Hallberg-Rassybåtar i ARC har kontaktats av varvets support.

Närmare info »

Stockholm 2015-11-13

Hallberg-Rassy 43 Mk III vann titeln Bluewater Cruiser of the Year

Hallberg-Rassy 43 Mk III vann titeln Bluewater Cruiser of the Year

Hallberg-Rassy 43 Mk III har vunnit det ärofyllda priset Best Bluewater Cruiser i seglingstidningen Sailing Today från Storbritannien.

Vinnaren presenterades i samband med en högtidlig ceremoni i samband med båtmässan i Southampton.

– Hallberg-Rassy är välkända för sin höga kvalitet och sin robusta design som håller även för oceanseglare. Den tredje upplagan av den populära Hallberg-Rassy 43 bekräftar detta. Det gör båten till en värdig vinnare, säger Sailing Todays chefredaktör, Sam Fortescue.

Närmare info »

Stockholm 2015-11-13

Hallberg-Rassy 43 Mk III nominerad till Boat of the Year

Hallberg-Rassy 43 Mk III nominerad till Boat of the Year

Hallberg-Rassy 43 Mk III har nominerats till Boat of the Year 2016 av Cruising World magazine i USA i kategorin Full-size cruisers under 50 fot.

Detta årliga pris ges till de mest framstående nya modellerna som introducerats på den nordamerikanska marknaden innevarande säsong. De nominerade båtarna gås noggrant igenom av en oberoende expertjury, genom ingående prover, både i hamn och till havs, för segel och motor.

Detta är tredje gången nya Hallberg-Rassy 43 Mk III nomineras till ett fint pris och de första två gångerna vann 43 Mk III; både i svenska Search Magazine och i brittiska Sailing Today. Vinnaren av Boat of the Year 2016 kommer att presenteras i januarinumret av Cruising World.

Stockholm 2015-11-06

Dehler 42 2016

Dehler 42 2016

Dehler Yachts har de senaste 50 åren varit synonymt med snabba och väldesignade segelbåtar. Seglingsegenskaperna har alltid varit utmärkande och i kombination med innovativ design har varvet genom året skapat prisvärda segelbåtar. De senaste lanseringarna på den nya plattformen, Dehler 38 och Dehler 46 har slagit rekord i både säljvolym och utmärkelser. Dessutom har de varit lyckosamma på kappseglingsbanan.

Nu lanseras nya Dehler 42 - en båt för extraordinära segelupplevelser på havet!

Som alltid när en ny Dehler designats så är det segelegenskaperna som sätts främst, båten skall leverera underhållande aktiv segling. Både för familjen och när båten kappseglas. Därför har Judel&Vrolijk ritat båten tätt ihop med ingenjörerna på Dehler Yachts, där Karl Dehler har varit tongivande.

För att kunna bära mycket segel krävs ett starkt och vridstyvt skrov, detta är byggt med vakuuminjicering och med vinylester/skumkärna.

Dessutom är balkarna i Dehler 42 tillverkade av kolfiber, för extra styrka utan att addera extra vikt - Dehler Carbon cage.

Vill man lyfta segelegenskaperna ytterligare, då finns Dehler 42 Competition, utrustad med kolfibermast, 6,5 kvm mer segelyta, djup T-köl i bly, Competition-roder, regatta-mantåg, B&G H5000 serie, barberhaul för skotning av focken osv. Ett litet exempel på hur Dehler prioriterar segelegenskaperna, kölen i Competition utförandet är en T-köl i bly på 2,40 m. I fenan finns det hålrum för att tyngdpunkten skall bli så låg som möjligt på kölen.

Dehler 42 är en Racer-Cruiser av högsta rang!

Exteriört har båten en aggressiv, men fortfarande elegant, look. Cockpit är optimerad för både kappsegling och familjesegling. Från Dehler 46 kommer de två integrerade plotterplatserna, en vid varje ratt.

Nytt för Dehler 42 är också ett designat peke på tillbehörslistan - praktiskt vid landstigning och vid segling med gennaker eller Code O.

Interiören är baserad på Dehler 38 och 46, rymlig, modern, med innovativa lösningar som t ex Dehler UNI-door för toaletterna ombord.

Dehler 42 är attraktivt prisatt till 212 000 EUR.

Dehler 42 kommer att premiärvisas på Dusseldorf-mässan "boot 2016" i januari 2016.

Stockholm 2015-11-04

Bavaria Cruiser 34 - på begäran

Bavaria Cruiser 34 - på begäran

Bavaria Cruiser 34 är en båt som tagits fram på begäran av kunderna, som önskat en behändig familjebåt på under 10 meter, men som ändå är försedd med tre hytter. Det resulterade i två rejäla akterhytter och förpik, separat wc, vinkelpentry och salong med L-soffa.

Sittbrunnen är väl tilltagen och har dubbla rattar, stort bord och Bavarias välkända badplattform.

Bavaria Cruiser 34 är skapad av några av världens främsta designkontor. För konstruktion av skrov, köl och rigg svarar Farr Yacht Design och för styling den engelska designbyrån Design Unlimited.

Premiärvisning i Düsseldorf i januari 2016. Går att beställa nu.

Löa:

9,99

Bredd:

3,42 m

Djupgående:

standard 1,95 m, tillval 1,50 m

Segelyta:

sportmast ca. 51 kvm, rullmast ca. 48 kvm

Deplacement:

ca. 5 300 kg

Mer information www.bavariasverige.se